Hvad er Funktionel Fitness?

Funktionel Fitness er: Varieret, funktionelle bevægelser, udført ved forskellig intensitet.

Varieret hentyder til den store variation funktionel træningen byder på. Ingen træning er ens, og kroppen når derpå ikke at vende sig til og tilpasse sig en given belastning, førend vi udsætter kroppen for en ny øvelse og belastning. Dette er netop en af grund essenserne ved funktionel træning, som skaber fundament for en kontinuerlig fremgang i sin træning.

 

Funktionelle bevægelser kan direkte oversættes til de bevægelser man udsættes for i dagligdagen, herunder bevægelser som at sætte og rejse sig fra en stol – samle genstande op fra gulvet – sætte ting på plads øverst i køkkenskabet og løbe efter bussen. De funktionelle bevægelser er en stor del af træningen og direkte overførebare til hverdagen.

 

Ved høj intensitet I den funktionelle træning arbejder vi med et begreb kaldet WOD, som står for Workout of the day. Disse WODS er typisk meget korte og eksplosive (<15 min), hvilket derpå er med til at holde intensiteten høj. Grundet den høje intensitet i træningen, samt de konstant varierede funktionelle bevægelser er funktionel træning den ultimative træningsform hvis man ønsker forbedret kondition og en langvarig øget forbrænding, selv langtid efter du er færdig med din træning.